Alternativna Medicina Tue, Apr 28, 2015

Srebrna pluća

Pre neki dan sam slučano nabasao na još jedan u nizu proizvoda alternativne medicine koji koristi srebro. Srebrnu vodu sam već prešao ranije, ali ovo mi je uhvatilo pažnju jer se radi o inhalatoru.

Uređaj se zove Silver Lungs ili u prevodu Srebrna Pluća. To je uređaj koji generiše koloidno srebro i služi za inhalaciju. Pluća su jedan od najosetljivih organa koji imamo u telu i vrlo lako i burno ume da reaguje na razne čestice koje ne bi trebalo da se nađu u njima.

Usled ovoga, poprilično sam bio šokiran da ovakav sistem postoji jer, barem kod oralnog uzimanja koloidnog srebra, to srebro mora da prođe kroz sodomu i gomoru odnosno naš digestivni sistem, dok ovde ono maltene direktno dolazi do pluća.

Cene uređaja se kreću od 300$ do 480$. O srebru sam već pisao (otvorite link iz prvog pasusa) tako da neću puno pisati ovde, osim što ću reći da srebro stvarno može da ima antibakterijsko dejstvo, međutim nisam siguran koliko je pametno udisati ga.

Ako je verovati sajtu, pH vrednost našeg tela ima velikog udela u celokupnom zdravlju pojedinca. Navodno, naše telo nije u stanju da samo održava taj balans kako treba, pa su nam potrebni uređaji kao što je ovaj.

Srebrna pluća proizvode posebnu alkalnu vodu sa pH vrednosću 10.

Prva stvar koja je netačna je ona gde govore o pH vrednosti tela čoveka. PH vrednost tela čoveka nema mnogo smisla jer različiti delovi tela čoveka, pa čak i različite ćelije, mogu da variraju u visokom rasponu kad su u pitanju pH vrednosti.

Telo čoveka, naravno, samo kontroliše balans pH vrednosti organizma i nema problema sa tim osim kod nekih specifičnih oboljenja.

Standardna pH vrednost vode je 7. Srebrna pluća proizvode vodu sa pH vrednošću 10. Nije baš pametno uticati na pH vrednost organizma, specijalno imajući u vidu da pH napr. krvi, uvek treba da bude između 7.35 i 7.45. Ako bi pH vrednost krvi išla ispod ili preko ove vrednosti, nastaju stanja organizma pod nazivima acidoza i alkaloza. U suštini, vrlo ozbiljna stanja. Možete privremeno da osetite acidozu tako što zadržite dugo vazduh, a alkalozu tako što hiperventilirate.

S obzirom na to da je ovaj uređaj i inhalator, proces prenosa u krv je vrlo efikasan kroz pluća.

Druga stvar koja je isto netačna to je da je srebro dokazano dobro i potrebno organizmu. Već sam naravno pokrio sve o srebru u prethodnom postu tako da se neću ponavljati.

Ono što me ovde najviše brine to je to da se direktno u pluća ubacuje tečnost sa pH vrednošću 10, što je veoma blizu nekim izbeljivačima.

Drugo, kako će se pluća otarasiti tih srebrnih čestica koje se ne mogu metabolizirati?

Našao sam jednu dodatnu studiju 1 koja se bavila uticajem srebra na organizam čoveka in vitro i in vivo.

Nemaju ništa dobro da kažu o uticaju srebra na organizam, ali ću citirati iz zaključka jednu rečenicu:

Najkritičniji način izlaganja srebru je preko inhalacije.

Zaključak

Imamo proizvod koji pravi visokoalkalnu vodu (pH 10) sa ubačenim česticama srebra i koji služi za inhaliranje. Kome je ovo palo na pamet kao dobra ideja ja stvarno ne znam. I to za samo 480$, džabe!

Reference:


  1. ncbi.nlm.nih.gov, Link [return]