Zašto?

Po čemu je ovaj blog drugačiji od drugih? Zasto čitati ovaj blog u moru drugih?

  • Diverzifikacija: Ovaj blog se trudi da pokrije širok spektar zabluda počevši od inteligentnog dizajna, pokreta protiv vakcinacije, takozvanih vidovnjaka i još mnogo toga. Takođe, ovaj blog će se potruditi da objasni osnovne koncepte o nauci i skepticizmu.

  • Dubina: Umesto da samo opiše neku zabludu ili situaciju, ovaj blog će se potruditi da precizno opovrgne tačku po tačku svake zablude.

  • Niko nije zašticen od kritike: Koliko god da je neko popularan ili poznat, neće dobiti besplatan prolaz. Ako neko tvrdi nešto što spada u pseudo-nauku, biće kritički sagledan kao i bilo ko drugi sa sličnim tvrdnjama.

  • Bez iluzija: Ja se ne pretvaram da sam ekspert o temama o kojim pišem i uvek cu priznati grešku ako mi neko nađe dokaz za suprotno.

  • Uvek otvoren za ispravke: Otvoren sam za sugestije o ispravkama ako čitaoci bloga imaju predloge za poboljšanje mojih tekstova i uvek cu ažurirati postove ukoliko se ispostavi da su komentari tačni i na mestu. Bilo kakve ispravke o činjenicama, intepretacijama, argumentima pa i pravopisu su više nego dobrodošli.

  • Činjenice imaju potporu u naučnim radovima: Većina tvrdnji koje izvodim ima potporu u naučnim radovima, naučnoj literaturi ili u pouzdanim izvorima na internetu. Zahvaljujući ovome, čitaoci mogu sami za sebe da provere svaku informaciju i da provere sve tvrdnje i argumente koje navodim. Ukoliko za nešto ne mogu da nađem pouzdan izvor, onda takvu tvrdnju uvek kategorišem kao špekulaciju.