Alternativna Medicina Mon, Aug 11, 2014

Homeopatijom protiv ebole

Voleo bih da mogu da kažem da se zezam, ali ne. Kako je trenutno ebola u centru pažnje usled situacije u Africi, homeopate su rešile da daju svoj “lek” protiv ovog agresivnog virusa. Sajt o kome pričam je ovaj. Tretman protiv ebole započinju sa sledećom pričom:

Najbolje je da pronađete najbližeg homeopatu i da započnete lečenje sebe ili pacijenta koji je zaražen ebolom.

Savet da je, u slučaju da imate ebolu, najbolje rešenje da pronađete najbližeg homeopatu je toliko strašan, da me plaši. Dalje govore za tretman:

Dodajte jednu do dve pilule Crotalus Horridus 30C u plastičnu čašu napunjenu vodom. Izmešajte dobro dok se pilule ne rastvore skroz. Kad su se pilule rastopile, stavite po koju kap te vode na jezik razbolelog.Primena zavisi od ozbiljnosti simptoma ali se preporučuje po par kapi na svakih pola sata (ipak ne treba preterivati).

O homeopatiji i rastvorima sam već pisao. Crotalus Horridus je inače otrov zvečarke koji navodno daje slične simptome kao i ebola virus, pa je to i razlog zašto se on koristi u ovom slučaju. Dalje navode ukoliko nema poboljšanja u simptomima nakon 24 sata, pacijenti treba da pređu na sledeći po redu “lek” koji je na listi. Na toj listi se nalazi nekoliko drugih homeopatskih preparata kao što su: Bothrops, Lachesis mutus, Mercurius corrosivus, Secal cornutum itd. U suštini, homeopate malo nabadaju tipa “e ako ovo ne uspe idi na sledeće” i tako do sutra.

A šta ako nemate homeopatski preparat protiv ebole? Ne morate da se brinete! Na gore spomenutom sajtu nam daju laka upustva kako da napravite sami svoj homeopatski preparat protiv ebole: Po njihovom uputstvu, za preparat će vam trebati:

 • Maska i rukavice
 • Dve boce (50 ml do 500 ml stakle ili plastičn boce) sa čepovima
 • Čista voda (mineralna ili iz česme)
 • Uzorak ebole: pljuvačka bolesnog pojedinca, zaražena krv ili slično. Veoma mala količina, dovoljna je mala kap.
 • Alkohol, može i viski, rum, rakija ili slično
 • Pola sata vašeg vremena.

Priprema:

 1. Napunite bocu sa vodom, ostavljajući oko 20% praznog prostora pri vrhu.
 2. Postavite ebola uzorak u vodu u boci.
 3. Zatvorite vrh boce sa čepom.
 4. Držite čvrsto bocu i udarajte bocu o neku čvrstu površinu kao što je neka velika knjiga tačno 40 puta.
 5. Prospite sadržaj boce.
 6. Reciklrajte bocu sa vodom (preostala tekućina na unutrašnjoj površini bočice će služiti kao sledeća osnova sa ebola uzorkom).
 7. Ponovite korake od 1 do 6 ukupno 30 puta.

Najstrašnija stvar u celom ovom objašnjenju jeste stavka broj 5 u pripremi gde govore kako treba prosuti negde sadržaj boce. Taj sadržaj boce sadrži virus ebole. Gde da ga prospu? Kako se bezbedno otarasiti tekućine koja sadrži ebola virus? Da li su oni normalni da ovako nešto stvarno preporuče?   U zaključku članka navode sledeće:

Nadamo se da nećete morati da primenite ove informacije predstavljene u ovom članku, ali ako to budete morali da uradite, to vam može spasiti život ili život voljene osobe… … u slučaju da nemate pristupa pravoj medicinskoj nezi, homeopatija će vam biti jedina nada za opstanak.

Bilo mi je malo muka dok sam čitao ovaj članak, ali najviše sam osećao strah. Ako homeopate stvarno veruju u ove gluposti, onda treba svi da se plašimo njih.

16.8.2014. Naturalnews sajt je skinuo instrukcije sa referentnog linka na svu sreću.