Alternativna Medicina Tue, May 12, 2015

Da li ste znali da pijemo pogrešnu vodu?

Da li naše grlo i dalje živi u 20-om veku?

Šta se nalazi u našoj vodi ili, još bitnije, šta se NE nalazi u njoj?

Da li ste znali da ljudi u današnje vreme piju vodu sa atomima vodonika vezanim pod uglom od 104 umesto 114 stepeni???

Ako je verovati ovom sajtu, to je upravo ono što je osnovni uzrok svih bolesti čovečanstva!

Samo specifični aparati mogu da naprave vodu sa pravilnim uglom vezivanja vodonika od 114 stepeni, koje proizvodi i prodaje samo vlasnik gorenavedenog sajta, pa zašto ne bismo svi kupovali vodu od njega?

Ceo sajt je prepun budalaština koje bi svaki osnovac verovatno prozreo.

Osnovna postavka problema i navodno resenje kojim se tek tako menja ugao vezivanja vodonika u vodi je prosto sulud.

Vodonik je u u vodi vezan sa tačnim i fiksnim uglom od 104.45 stepeni. Osnovni principi fizike i hemije diktiraju ovaj ugao i nikakav uređaj ili naprava ne mogu da utiču na to, a da voda ostane voda.

Šta njihova mašina tačno radi, pitate se?

Koliko sam uspeo da razumem, mašina ima dvojaku ulogu:

  1. Na neki nepoznati način uvećava molekule vode i time povećava ugao vezivanja vodonika na 114 stepeni.
  2. Dodaje elektrone u vodu.

Što se tiče prve tvrdnje, ne vidim nikakav dokaz da je ovo moguće. Ne mogu ni da zamislim kako bi bilo moguće. Ako neko ima neku ideju, otvoren sam za predloge. Naravno, nigde nije objašnjeno kako je ovo postignuto.

Druga tvrdnja je isto čista glupost. Jedan od osnovnih metoda dodavanja elektrona u vodu se zove elektroliza. Problem je što se pri tome molekul vode pretvara u 2 molekula (H2 i O2). To više nije voda.

Ali to nije kraj. Evo još nekoliko tvrdnji sa sajta:

  • Vitamini ne mogu da funkcionišu kao nekada jer ne postoji dovoljno slobodnih elektrona. - Mehanizmi funkcionisanja vitamina su poprlično poznati u današnje vreme. Ne postoji nijedan dokaz u korist ove tvrdnje da su vitaminima potrebni elektroni da bi se aktivirali.

  • Elektroni ubijaju viruse! - Opet, u današnje vreme razumemo poprilično dobro kako virusi funkcionišu i rade. Nikakvo bombardovanje elektronima tu neće pomoći.

  • Molekuli vode u današnje vreme su premali. Svaka vam laboratorija može to potvrditi. - Glupost do gluposti. Molekuli vode su oduvek bili isti i siguran sam da vam nijedna laboratorija neće to potvrditi.

Za sam kraj, čovek koji reklamira sve ovo se apsolutno odriče svega što je napisano na sajtu jer je inženjer, a ne doktor. Naravno, to ga ne sprečava da govori kako je njegova voda ključ rešenja svih mogućih i nemogućih bolesti. Nekad mi je muka ovakvih ljudi.

Zaključak

Prevaranti nemaju granice, a specijalno vole da se bave vodom i raznim pseudonaučnim činjenicama oko nje.

Sa cenom od 60$ za 3 boce od 375ml, ova voda je stvarno džabe!

Možda želite da pravite svoju vodu? Nema problema! Za samo $2.800 možete sami da aktivirate svoju vodu!

Nije mi jasno jedno, a to je zašto je izabrao baš ugao vezivanja vodonika od 114 stepeni kao onaj koji je tačan i precizan i jedini pravi ugao. Zašto ne 115 ili 180?

Ne znam za vas, ali ja i dalje planiram da pijem ovu našu dobru staru vodu sa uglom vezivanja vodonika od 104.5 stepeni. Barem mi je puniji džep.